A Távközlési Szakszervezet aggodalommal figyeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) kongresszusának előkészületeit. A sajtóból értesültünk róla, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) a kongresszusán olyan döntést hozott, amellyel megakadályozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség tényleges megalakulását..

A Távközlési Szakszervezet megítélése szerint nincs időnk tovább várni. Aki nem kíván részt venni az egyesülésben, az lépjen hátrább, ne akadályozza a többi szervezetet. Másfél éve közösen eldöntött folyamatról van szó, melynek minden egyes elemét támogatta és megszavazta a SZEF is.


Felelőtlenségnek tartjuk, hogy egyes szakszervezeti vezetők csak a saját pozíciójukat féltve blokkolják a dolgozói érdekvédelem legnagyobb és legerősebb szervezetének létrejöttét.

A költségvetés tervezésének időszakában diletantizmus a szakszervezetek energiáit a belső szervezési működésre pazarolni. Nekünk most az új adóterhekkel, a mindenkit sújtó megszorításokkal kell foglalkozni.

Arra kérjük az MaSZSZ elnökségét, hogy a  kongresszust a tavaly közösen elhatározott ütemterv szerint, az eredeti napirenddel tartsák meg. Ha a SZEF mégis részese kíván lenni az egyesülésnek, van egy hete arra, hogy megváltoztassa döntését.

Bujdosó Attila

Távközlési Szakszervezet elnöke

MaSZSZ Info-kommunikációs Ágazati Tagozat Ügyvivője

Budapest, 2014. november 14