Szakszervezeti nyilatkozatban szólítjuk fel a Teleperformance-t, hogy tartsa tiszteletben  a dolgozók egészségét, biztonságát és az emberi jogokat.

 Azért jöttünk össze, mint az egyesületeket képviselő ICTS és léptünk kapcsolatba a támogató dolgozókkal szerte a világon, hogy közösen szólítsuk fel a Teleperformance-t, hogy az tartsa tiszteletben az emberi jogokat, a munkavállalók egészségét és biztonságát.a COVID-19 világjárvány alatt.

 A Teleperformance a legnagyobb ügyfélkapcsolati szolgáltatásokat nyújtó cég a világon, 80 országban működik és több mint 330.000. dolgozót alkalmaz , támogatva a világ legnagyobb márkáinak és vállalatainak ügyfélszolgálatait. 

2020-ban, a COVID pandémia világszintű elterjedésével, a Teleperformance dolgozói olyan sajnálatos munkakörülményekkel szembesültek mint:

 

 

Az év során felmerülő súlyos hiányosságokra adandó válaszként, a munkavállalók példátlan akcióba kezdtek számos országban szerte a világon így például

 

Sok esetben a Teleperformance elégtételt vett a dolgozókon, akik jogaik érvényesítését keresték. Így például, Lengyelországban két Teleperformance alkalmazottat elbocsátottak, akik részt vettek egy szervezet létrehozásában a járvány alatt. 

 

Ahogy a pandémia kezdett elhatalmasodni, a Teleperformance több dolgozóját állította át home-office munkavégzésre, ami egy sor újabb problémát szült, így például:

 

A Teleperformance Szakszervezeti Szövetség ígéretet tesz, hogy támogatja a közösséget és a dolgozókat, hogy megszervezzék érdekeik és védelmét szerte a világon. A szervezet egységben próbálja hallatni kollektív hangját, hogy biztosítsa a dolgozók munkahelyi biztonságát és a fair elbánást a COVID-19 járvány idején.

 

Különösképpen, megállapodtunk abban, hogy:

A Teleperformance és ügyfelei  tartsák be az előírásokat, melyek vonatkoznak a dolgozók egészségére, biztonságára és egyéb alapvető szabadságjogaikra, ahogy azok definiálva vannak a az OECD, iLO és ENSZ anyagokban.

 Ahol szükséges, ott a nyilvánossághoz kell fordulni, hogy a Teleperformance-t rákényszerítsük a munkavállalói jogok betartására Franciaországban és minden országban, ahol tevékenységet folytat. Be kell vonni a kormányzati tisztségviselőket, NGO-kat, vállalkozásokat, befektetőket és más érintetteket, hogy segítsenek ezeknek az alapelveknek a kikényszerítésében. Nyomatékosan támogatni azon dolgozókat, akik nehézségekkel küzdenek szakszervezetük létrehozásában, hogy meg tudják védeni érdekeiket.

Minden fent említett akció arra szolgál, hogy biztosítsa az emberi jogokat, a dolgozók egészségét és biztonságát, mindazokat amelyeket tisztelünk, azzal a céllal, hogy biztosítsuk minden Teleperformance dolgozó számára az igazságos és méltóságteljes bánásmódot.