A napirend elfogadása után Jenings főtitkár (general secretary) megkezdte az elmúlt négy év tevékenységéről szóló beszámolót. Beszédében nem csak az elmúlt időszakról, hanem az előttünk álló feladatokról is beszélt.

Ezt követően földrészeken átívelő szakszervezeti akciókról kaptunk részletes és színes beszámolókat, amelyek sikerre jutatása szorosan kötődik a főtitkárhoz. Majd földrészenként a regionális vezetők adtak számot a Uni tevékenységéről .  Európában kiemelt fontosságot tulajdonítanak közép és kelet európai tagszervezést segítő C.O.Z.Z.-nak (májusban volt az első meeting a TÁVSZAK-kal).

A következőkben spirituális élményben volt része a küldötteknek, az USA-ból érkezett William Bareber tiszteletes (The Poor People’s Campaigne – A Szegény Emberekért Kampány vezetője) gyújtó hangú, lelkesítő beszédében kifejtette, hogy MOST KELL cselekedni az egész világban.

Délután a pénzügyi beszámoló tárgyalása, majd elfogadása zajlott, illetve elfogadtuk, némi vita után, a következő időszakra szóló tagdíjfizetési kötelezettséget.

Este ünnepélyes keretek között elbúcsúztunk Philip Jeningstől ( nyugdíjba vonul) négy évtizedes szakszervezeti tevékenység van mögötte. A UNI Global Union megálmodója, alapítója és motorja volt. Hatalmas hagyatékot ad át most, magát a szervezetet.