Pályázatok

Stresszmentes munkahelyek konferencia

A „Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú projekt keretében a Távközlési Szakszervezet és a Magyar Telekom munkatársai vettek részt a 2021. október 13-án és október 20-án megrendezett online eseményeken. A résztvevők szakmai előadásokat hallhattak és hasznos eszme- és tapasztalatcserét folytattak a munkáltatói és a munkavállalói oldal közös célkitűzése, a minőségi munkahelyek megteremtése érdekében.

Online munkajogi alapismeretek oktatás

2021.06.01.

A GINOP-5.3.5-18 „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” felhívás egyik célja a szociális partnerek társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése. További céljai közé tartozik olyan tevékenységek megvalósításának támogatása, melyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók, vállalkozások munkaerő-piaci alkalmazkodóképességének fejlesztéséhez, társadalmi felelősségvállalásuk erősítéséhez és szolgáltató szerepének növeléséhez.

100 fő bevonásával indul a Pilot projekt a “Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című program keretében

2021.05.28.

A GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú pályázat keretében a Fontanus Alapítvány a Távközlési Szakszervezettel közösen nyerte meg a “Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” projektet.

A projekt során végzett kérdőíves felmérés segítségével kimutattuk a szektorra jellemző stresszfaktorokat. (Lásd itt.)

Stressz az IKT szektorban

2020.12.15

A stresszel kapcsolatban számos ismeret hallható a mindennapok során, a legtöbben mégis nehezen megfogható, kiszámíthatatlan tényezőként tekintenek rá, ami bizonyos munkahelyekhez, élethelyzetekhez köthetően “üti fel a fejét”, illetve “szenvedi el” az ember. Valójában a stressz nem egy meghatározhatatlan dolog, hanem egészen jól körülhatárolható paraméterekből tevődik össze.

Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban - a munkahelyi stressz megelőzése és kezelése

2020.08.15.

A  GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú, "Stresszmentes munkahelyek a IKT szektorban" című projekt keretében a Távközlési Szakszervezet és a Fontanus Alapítvány működik együtt. 

A projekt célja, hogy feltérképezze a releváns stresszfaktorokat az ITK szektorbeli munkahelyeken, és azok kezelésére megoldásokat dolgozzon ki, ezáltal javítsa a munkahelyi körülményeket, a munkavállalók egészségét és a munkahelyi jóllétet.